>Rondleiding bij CNN

>Bij het ongeluk met een Turks toestel op Schiphol had CNN de primeur, vertelt een trotse gids in het zenuwcentrum van de nieuwszender in Atlanta. Vergeefs kijkt Peter de Waard uit naar zijn idolen. “Ik had Wolf Blitzer willen ontmoeten. Die man wiens flitsende naam ik niet uit mijn hoofd kan zetten sinds hij bij het begin van de eerste Golfoorlog in 1991 elke vijf minuten een update gaf van wat president Bush – Bush sr. – in het Witte Huis precies dacht. Als je dat wist, moest je óf een fantast zijn óf een genie. ‘Wie vertelde hem dat toen allemaal? Of was het slechts interpretatie’, had ik hem willen vragen. Maar Blitzer werkt niet in het Television Center van CNN in Atlanta, waar ik voor 13 dollar een Studio Tour doe. Hij brengt zijn programma Situation Room vanuit Washington. Oké, dan zou ik de oude baas Larry King wel willen ontmoeten. Als je hem de hand kunt drukken, heb je indirect ook die van duizenden onbereikbare beroemdheden gedrukt. Maar helaas – King doet zijn uitzending in Los Angeles.” Lees het hele verhaal bij Volkskrantreizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.