>Russische kinderen naar Duinrell

>Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) bezoekt woensdag 3 juni in Wassenaar samen met 31 Wit-Russische kinderen Attractiepark Duinrell. Hij vergezelt de kinderen bij een deel van hun ontdekkingstocht door het park. De kinderen zijn door Stichting Kinderhulp Tsjernobylramp Wit-Rusland voor een vakantie ondergebracht bij Nederlandse gastgezinnen.
Minister en kinderen maken in gezelschap van Duinrell-gastheer Rick de Kikker met de Duinrell Express een rit langs enkele attracties. De kinderen komen uit de dorpjes Dobrin en Dwiesky, in het zuidoosten van Wit-Rusland, een zwaar radioactief gebied, hemelsbreed 70 kilometer van de kerncentrale in Tsjernobyl. Sinds eind april mogen Wit-Russische kinderen uit de nog altijd zeer radioactieve omgeving van Tsjernobyl weer vakantie vieren bij Nederlandse gastgezinnen. Nederland sloot toen een overeenkomst met Wit-Rusland die dit mogelijk maakt.
Het akkoord met Wit-Rusland betekent dat de vakantiereizen weer voor onbepaalde tijd mogelijk zijn. Nederland en Wit-Rusland praten verder over het wegnemen van de laatste beperkingen in de regeling. De programma’s zijn voorlopig alleen bestemd voor kinderen tot 14 jaar. Zij mogen maximaal maar drie keer naar Nederland.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.