>Sleur(hut)kunst onderweg

>Vanaf 17 mei 2009 kun je in de steden Utrecht, Rotterdam en Amsterdam een vijftal kunstenaars met vijf caravans tegen het lijf lopen. Onder de tot de verbeelding sprekende naam Sleurkunst gaan ze op een aantal zondagen in mei en juni rondtrekken.
Vijf Utrechtse kunstenaars trekken rond en nemen hun werk mee, dat is in het kort de essentie van Sleurkunst. De voorwaarde voor het werk is dat het op wielen moet staan, zodat het naar verschillende locaties toe kan rijden om het publiek kennis te laten maken met het werk. Sleurkunst gaat zwerven door een stad waardoor het werk gaat woekeren vergelijkbaar met een rizoom, een ondergronds wortel stelsel dat niet vanuit één centrale stam vertakt zoals de boom met wortels, maar willekeurig punten met elkaar verbindt. Het verstand krijgt geen vat op al deze vluchtlijnen die blijven vertakken en daardoor elke betekenis ontlopen en doordringen tot ons gevoel. In mei en juni doet Sleurkunst drie steden aan: Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Een stoet van vijf voertuigen met aanhanger trekt door de steden en staat op enkele plaatsen stil om bezoekers toegang tot de caravans te bieden. De caravans zelf zijn kunst geworden en daarin is werk te bezichtigen. De website www.sleurkunst.nl is een belangrijk platform binnen het project.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.