>Start voor Drentse beeldenroute

>>Start voor Drentse beeldenroute 8Koningin Beatrix bezoekt vrijdagochtend 19 juni de eerste fase van beeldenproject Dorpsgezichten in de gemeente Coevorden. De eerste zeven sculpturen staan in zeven dorpen en vormen de opmaat voor een route die in 2012 circa twintig beelden gaat omvatten. Stichting Natuurkunst Drenthe organiseert Dorpsgezichten. Sinds 2005 maken nationale en internationale kunstenaars jaarlijks beelden in het Staatsbos in Schoonoord, gemeente Coevorden. In eerste instantie ging het om tijdelijke projecten. Volgens de stichting is gebleken dat een aantal kunstwerken de tand des tijds kan doorstaan en geschikt is om een permanente plaats te krijgen buiten het natuurterrein. Dorpsgezichten is tot stand gekomen met medewerking van de inwoners van Schoonoord, Wezuperbrug, Wezup, Zweeloo, Aalden, Meppen, Oosterhesselen en Gees. De beelden worden geplaatst in de kernen van deze dorpen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.