>Tirol stelt kids centraal

>Door de huidige economische situatie gaan Nederlandse gezinnen met kinderen dichter bij huis op vakantie. De Oostenrijkse regio Tirol herkent deze trend en verstevigt komende zomer het activiteitenprogramma voor kinderen. Met name in de Family Tirol dorpen, een groep bestemmingen die volledig is georiënteerd op gezinnen, kunnen de jonge gasten van 5 tot 16 jaar zich verheugen op te gekke weekprogramma’s. Bovendien introduceren appartementen, hotels en pensions aantrekkelijk geprijsde arrangementen om tegemoet te komen in de behoefte van de vakantieganger.
De 13 Family Tirol dorpen hebben dit jaar het thema ‘Wusel Wassergeist’. Het kleine watermonster leeft in de stromende beekjes in Tirol. Met o.a. flessenpost, onderwater-verrekijkers en spannende wedstrijdjes helpen kinderen tijdens het weekprogramma Wusel zoeken naar een kristal. Elke leeftijdsgroep heeft een speciaal opgeleide animator die met de kinderen activiteiten onderneemt. Zo staan in Gerlos kinderdisco’s, mountainbikeritjes, speurtochten rondom het meer en klauteren in de klimtuin op het programma. Tevens leren de kids spelenderwijs meer over de bergen en de natuur.
Fun en action staat centraal in het Summer-Fun Park in Fiss. Hier kunnen jong en oud kennismaken met de ‘Fisser Flitzer’ (een deltavlieger-achtig toestel dat over de Möseralm in zweeft), een 2,2km lange rodelbaan en de nieuwe reuzenschommel ‘Skyswing’. Even verderop, in Serfaus, ligt ‘Murmliwasser’. Kinderen kunnen hier spelen met water en zand en dammen bouwen. Ook is er een spannend toverpad door het bos (‘Murmilitrail’) voor nog meer avontuur. Op speelse wijze leren over het leven op aarde 200 miljoen jaar geleden kan in het Triassic Parc in het Pillerseetal. In de 400m2 grote, ondergrondse tentoonstellingsruimte zijn levensgrote dinosaurussen en andere historische dieren te bewonderen. Hier kunnen de jongste bezoekers in de rol van wetenschapper kruipen en zelf fossielen drukken of een dinosaurus model maken.
Vakantiegangers in Tirol hebben komende zomer ook volop keuze uit betaalbare pensions, appartementen en hotels. Veel accommodaties introduceren aantrekkelijk geprijsde familiearrangementen. Zo betalen 2 volwassenen met 2 kinderen tot 14 jaar voor één week in een vakantiewoning in de Family Tirol Regio Zell-Gerlos/Zillertal Arena € 389,- (vanaf prijs). En bij verblijf in één van de aangesloten ‘Family Tirol’ accommodaties is deelname aan het Family Tirol programma inbegrepen.
De consument vinder meer informatie over uitstapjes in Tirol op de Nederlandstalige website www.ausflug.tirol.at. Het boeken van een vakantie in een Family Tirol Dorp kan via www.familytirol.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.