>Trends op kunstgebied in Amsterdam

>Koningin Beatrix opent woensdag 13 mei in Amsterdam RAI de beurs Art Amsterdam. Dit evenement voor hedendaagse kunst wordt voor de 25ste keer georganiseerd. Op Art Amsterdam tonen ruim 120 galerieën de laatste trends in de hedendaagse kunst, met schilderijen, foto’s, beelden, installaties en video’s. Onder de deelnemende galerieën is de top van de Nederlandse galeriewereld, naast 32 buitenlandse galerieën uit tien landen, waaronder de ons omringende landen en de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Al deze galerieën brengen ter ere van het 25-jarig jubileum elk een solotentoonstelling met werk van één kunstenaar. Verder is er een centrale foto-expositie ‘Off the record’ van het Stedelijk Museum Amsterdam en een expositie met werk van de vijf genomineerden voor de Thieme Art Award, de prijs voor de meest veelbelovende jonge kunstenaar tot 35 jaar. Tijdens de officiële opening ontvangt de Koningin uit handen van Armando het jubileumboek ‘25 jaar Art Amsterdam’. Daarna maakt de Koningin een rondgang over de beurs, waarbij ze een aantal deelnemende galerieën en exposerende kunstenaars bezoekt. www.artamsterdam.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.