>Tulpen uit Zuid-Tirol

>

>Tulpen uit Zuid-Tirol 9[Trauttmansdorff – Foto Manuela Prossliner]

Vanaf nu zijn de tuinen van kasteel Trauttmansdorff in het Italiaanse Zuid-Tirol weer geopend. Het kasteel, dat bekend staat omdat de geliefde keizerin Sisi hier regelmatig kwam kuren, heeft dit jaar een zeer bijzondere bloem te bewonderen: de van oorsprong Nederlandse Trauttmansdorff tulp. In de uitgestrekte Nederlandse tulpenvelden zocht en vond men de juiste tulpensoort voor het kasteel. De ‘Schloss Trauttmansdorff’-tulp werd vervolgens ingeschreven in het internationale tulpenregister en de naam ‘Schloss Trauttmansdorff’ werd erkend door de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur in Hillegom. Op 16 april 2009 werd de Schloss Trauttmansdorff-tulp officieel gedoopt.
De tuinen van kasteel Trauttmansdorff ademen een mediterrane sfeer uit en zijn zeer geliefd bij zowel de lokale bevolking als bij toeristen uit allerlei landen, vanwege de bontgekleurde en geurige bloemenzeeën die er te vinden zijn. Met name kinderen kijken hun ogen uit bij het zien van zoveel bloemen, planten, vijvers, de Tuin der Zinnen, de cactusheuvel en de Japanse tuin. Ook het doolhof, het geologisch mozaïek en de Tibetaanse brug zijn populair bij kinderen.
Zuid-Tirol is op diverse manieren te bereiken: per auto, per bus of per vliegtuig. Vanaf Nederland zijn de vliegvelden van Milan Bergamo of Orio al Serio, Verona, Venetië Marco Polo of Venetië Treviso en Innsbruck prima bereikbaar. www.suedtirol.info/transfer

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.