>Vlinderwandelweekend op Pieterpad

>

Vlinder-Kleine Vos[Image via Wikipedia]

In één weekend het hele Pieterpad lopen en tegelijkertijd alle vlinders tellen. Dat gebeurt op 22 en 23 augustus 2009: tijdens het vlinderwandelweekend. In dit tweede vlinderwandelweekend hopen De Vlinderstichting en Nivon Natuurvrienden dat, net als in 2008, alle etappes weer worden gelopen. Zo kan er een goede vergelijking gemaakt worden als het gaat om de vlinderstand in Nederland. Het wandelweekend wordt georganiseerd door De Vlinderstichting en Nivon Natuurvrienden. Het Pieterpad (een uitgave van Nivon Natuurvrienden) loopt van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg en is voor deze gelegenheid opgeknipt in 92 etappes tussen de 5 en de 10 km lang. Tijdens het wandelen van een (of meerdere) etappes tellen de deelnemers de vlinders die ze zien op dit meest bekende pad van Nederland. Iedereen kan zich inschrijven voor een of meerdere Pieterpad-etappes via de website: www.vlinderwandelweekend.nl De estafette beslaat 480 kilometer en op deze manier wordt het hele Pieterpad in één weekend gelopen. Wandelaars kunnen op eigen gelegenheid lopen, maar ook onder leiding van vlinderdeskundigen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.