>Vrolijke site rond streek van Arlon

>De stad Arlon is één van de meest zuidelijke steden van Wallonië. Het ligt middenin een bosrijke streek (woud van Anlier), juist naast de zogenaamde Gaumestreek. Een heerlijk wandel- en fietsgebied, met enkele musea en mooie dorpjes. Op de frisse en uiterst informatieve website van de streek rond Arlon, wordt de bezoeker rondgeleid aan de hand van een huppelend meisje verkleed als plantje. Dit plantje, lievevrouwebedstro, groeit in de bossen en speelt de hoofdrol op 23 en 24 mei tijdens de meidrankfeesten. Dé gelegenheid om dit drankje te gaan proeven en een goed excuus voor een lenteweekend in deze prachtige regio.
Genieten van de natuur, dat is het devies rond Arlon. De kalender met fiets- en wandeltochten staat op de site en routes zijn ter plaatse bij het Maison du Tourisme beschikbaar. Maar als men in de buurt is, dan moet de liefhebber van oudheden en hedendaagse kunst naar het Archeologie Museum in Arlon. Arlon was een kruispunt van Romeinse wegen en het museum heeft een fraaie collectie grafmonumenten uit die tijd. Van 25 april tot 26 september heeft het museum als tegenhanger een kleine expositie met hedendaagse kunst in huis. Het mooiste dorpje Nobressart ligt vlakbij Arlon en ook de abdij van Orval en het mooiste dorpje Torgny zijn niet ver weg. Alvorens terug te reizen naar Nederland, even de tank tegen een voordelig tarief volgooien in Martelange op de grens met het Groothertogdom Luxemburg.
Info: Brochures over Arlon en provincie Luxemburg zijn beschikbaar tegen betaling van porto- en administratiekosten bij het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië en Brussel, postbus 2324, 2002 CH Haarlem, tel 0900-2020107 (0,45€ pm). Maison du Tourisme d’Arlon 0032-63-219454, en tel 0032-63-216360, www.arlon-tourisme.be, www.luxemburgtoerisme.be, Maitrankfeesten 23-24/5/09

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.