>Waar blijft het vakantiegeld?

>

The Central Business District of Sydney, Austr...[Wordt het Sydney of Venetië? – Image via Wikipedia]

Ton en Irma trekken een moeilijk gezicht wanneer ze het reisbureau verlaten. “Australië is onze liefste wens. Maar die reis is peperduur en dat in deze zware tijden”, geven de 65-plussers blijk van een bezwaard gemoed. “We hebben de beslissing maar uitgesteld. Misschien wordt het wel Venetië.” Het gedub van de twee pensionado’s is stereotiep voor veel Nederlanders met vakantieplannen. Velen houden in deze onzekere tijd de hand op de knip. ” Ze stellen hun beslissing blijkbaar uit”, zegt Simone van den Berk van reisonderneming TUI Nederland (Arke, Arke Fly, Kras, Holland International en Robinson). De ANVR, branchevereniging van touroperators en reisorganisaties, deelt die inschatting. “In februari lag het aantal boekingen 18 procent lager dan een jaar ervoor. Nu zitten we nog op min 13 procent. We lopen de achterstand dus een beetje in, maar er is echt sprake van uitstelgedrag”, merkt ook Mirjam Dresmé van de ANVR. Lees het hele verhaal bij Brabants Dagblad

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.