>Actie voor mooier landschap

>Bijna 70% van de Nederlanders maakt zich zorgen over de toekomst van het Nederlandse landschap Ze vinden bijvoorbeeld dat het landschap verrommelt; aanleg van steden, wegen en bedrijfsterreinen en aanwezigheid van grote landbouwterreinen zorgen voor versnippering van de natuur. Dit blijkt uit onderzoek, dat onlangs is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De meerderheid van de inwoners van Nederland wil in principe meehelpen aan het mooi maken van landschap. Maar 51% van de ondervraagden weet niet wat zij concreet kan doen. Daarom start de publiekscampagne ‘Een mooier landschap, maak het mee!‘ die zich richt op het vergroten van bewustzijn en betrokkenheid van burgers bij het landschap, in het denken en doen. ‘Een mooier landschap, maak het mee!’ wordt gedragen door de ministers van LNV en VROM samen met de twaalf provincies en ruim veertig maatschappelijke organisaties. www.mooierlandschap.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.