>Bijzondere beelden in Den Haag

>Minister-president Balkenende opent vandaag de tentoonstelling Javier Marín: Mexican Sculptures op het Lange Voorhout in Den Haag. Deze openluchttentoonstelling wordt georganiseerd door de Stichting Den Haag Sculptuur en is samengesteld door de Haagse conservator John Sillevis.
Het is de eerste keer dat de Mexicaanse kunstenaar Javier Marín zijn werk tentoonstelt in Noord-Europa. Op het Lange Voorhout staan deze zomer onder meer drie hoofden van zeven bij vier meter, twee bronzen beelden en negen ruiters te paard. Naast deze monumentale beelden, die verwijzen naar de Zuid-Amerikaanse geschiedenis, cultuur en mythologie, zijn er in Pulchri Studio ook kleinere sculpturen van Marín te zien.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.