>Budgettrips in Duitsland

>Duitsland is de perfecte bestemming voor kindvriendelijke vakanties die niet veel hoeven te kosten. Op het platteland bijvoorbeeld, of in een van de 554 jeugdherbergen, die op de mooiste plekjes liggen.
De jeugdherberg is een Duitse uitvinding die dit jaar precies honderd jaar oud is. IJzeren stapelbedden behoren gelukkig tot het verleden, de jeugdherberg van nu beschikt vaak over moderne kamers met eigen sanitair.
Het stoffige imago van de jeugdherberg is daarmee zo goed als verdwenen. Waren jeugdherbergen vroeger vooral bedoeld voor schoolklassen, steeds vaker ontdekken ouders met kinderen de voordelen van overnachten in een hostel. De prima prijs-kwaliteitverhouding en de ongedwongen sfeer hebben een ware verschuiving in de clientèle teweeg gebracht, tegenwoordig bestaat die voor 20 procent uit families. Gemiddeld kost een overnachting in een jeugdherberg 16 euro per persoon.
Voordelig vakantie vieren kan ook op het platteland bij boerderijen die aangesloten zijn bij Urlaub auf dem Bauernhof. Op veel plekken kan worden overnacht in zogenaamde ‘Heuhotels’. Vooral het hart van paardenmeisjes zal hier sneller gaan kloppen, want net als hun lievelingsdieren mogen ze in een bedje van hooi en knisperend stro slapen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.