>Geboorte bij Aqua Zoo Friesland

>Eén van de dierverzorgers van Aqua Zoo Friesland kwam tijdens de ochtendronde voor een aangename verrassing te staan. Geheel onverwacht zag zij op het vlonder in het zeehondenverblijf een pasgeboren zeehondje liggen. De kleine is in de nacht van zaterdag op zondag geboren. Aqua Zoo Friesland is erg blij met de geboorte, want het is de eerste keer dat de zeehonden in het park voor nageslacht hebben gezorgd. De geboorte was een complete verrassing. Dat Loes, de moeder van het jong, drachtig was, was niet bekend. Zeehonden hebben een dikke speklaag, blubber genaamd, en daardoor is een zwangerschap moeilijk te zien. Ook zijn er geen paringen tussen Loes en Lars, de vader, waargenomen. De ouders van het jong leven al vier en een half jaar in Aqua Zoo Friesland.
Het jonge zeehondje maakt het uitstekend en drinkt goed. Het is erg belangrijk dat jonge zeehonden meteen na de geboorte goed drinken. Zeehonden hebben namelijk een flinke vetlaag die ze warm houdt in het koude water. Pasgeboren zeehonden moeten die vetlaag nog opbouwen. Het geslacht van het jong is nog niet bekend. Binnenkort zal deze worden vastgesteld en dan zal de kleine ook een naam krijgen. De ouders en het jong zijn goed zichtbaar voor publiek. Een paar uur na de geboorte moet een pasgeboren zeehond al leren zwemmen. Het jong wordt tijdens eb geboren op een zandbank die een paar uur later bij vloed weer onder water loopt.
Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00, Entreeprijzen: volwassenen € 16,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,00, Aqua Zoo Friesland, De Groene Ster 2, 8926 XE te Leeuwarden tel.: 0511-431214, www.frieslandzoo.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.