>Gnoes-geboortegolf verwacht

>Safaripark Beekse Bergen verwacht de komende weken een gnoe-geboorte-golf. Onlangs werden de eerste gnoes van dit jaar geboren, maar naar verwachting lopen er binnen enkele weken nog tenminste zeven andere gnoe-jongen rond op de Afrikaanse savanne in het park. De gnoes, een antilopensoort met een grote en brede kop, leven in het safaripark samen met de zebra’s en struisvogels. Gnoes komen in het wild ook in zuidelijk Afrika voor.
Het gaat goed met de gnoes in Safaripark Beekse Bergen. Bijzonder is dat jonge gnoes zich vaak laten zien buiten de kudde en regelmatig in verschillende groepjes bijeen liggen. Ze zijn dan goed zichtbaar voor bezoekers vanaf de wandelroute. Ook de route van de bus- en autosafari slingert langs de jonge gnoes. Naast de gnoe-jongen is er deze week ook een hyena geboren in Safaripark Beekse Bergen en kwamen hier recent ook een sikahert, enkele gemsbokken, een edelhert en een kameel ter wereld. www.beeksebergen.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.