>Hemmingway-wedstrijd in Spanje

>Tijdens de Spaanse burgeroorlog heeft de fameuze Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway enige tijd in de Spaanse regio Navarra doorgebracht. Enerzijds gefascineerd door het oorlogsgeweld en anderzijds vanwege de cultuur van deze regio werd de hoofdstad Pamplona de tijdelijke thuishaven van Hemingway. Nu, vijftig jaar na zijn laatste bezoek is er een internationale Hemingway look-a-like wedstrijd georganiseerd door de Gobierno de Navarra. De finale vindt plaats van donderdag 2 t/m zondag 5 juli in Pamplona. In de tijd dat Hemingway in Navarra verbleef kreeg zijn wereldberoemde roman “The sun also rises” (in het Spaans “Fiesta” genoemd) gestalte. In de jaren dat hij tijd doorbracht in Pamplona, was hij vaak te vinden in Café Iruña aan het Plaza del Castillo , het mooiste plein van Pamplona. Ook dronk hij regelmatig een gin tonic in de lobby van Gran Hotel La Perla, waar hij dikwijls overnachtte. In dit uit de negentiende eeuw stammende hotel hebben door de eeuwen heen meer beroemde gasten gelogeerd, zoals Orson Welles, violist Pablo Sarasate en graaf Juan de Bourbon.
Dat de regio Navarra nog steeds trots is op haar beroemde bezoeker, blijkt uit het feit dat de Gobierno de Navarra, officieel Navarra Region Tourist Board, een internationale Hemingway look-a-like wedstrijd organiseert. Vijftig jaar na zijn laatste bezoek, komt de geest van de schrijver terug tijdens het San Fermín festival. Iedereen, zowel nationaal als internationaal, die een fysieke gelijkenis heeft met de schrijver in één van de fases van zijn leven, kan deelnemen aan deze wedstrijd.
Op basis van alle aanmeldingen is een selectie gemaakt van look-a-likes, die van 2 tot en met 5 juli aanstaande naar Pamplona gaan voor de look-a-like wedstrijd. De reis naar en het verblijf in Pamplona wordt aangeboden door de Gobierno de Navarra. Op donderdag 2 juli worden de look-a-likes ontvangen en officieel voorgesteld tijdens een Hemingway persconferentie, gevolgd door een gala. Alle deelnemers presenteren zich als dé Hemingway look-a-like. Ze zijn gekleed als Hemingway, gedragen zich als Hemingway en kruipen in de huid van Hemingway. Uiteindelijk moeten ze in maximaal één minuut de jury en het publiek overtuigen dat ze dé Hemingway look-a-like zijn. Op zaterdag 4 juli worden tijdens de lunch de drie finalisten bekendgemaakt. www.turismo.navarra.es

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.