>IJsland lokt met sagen

>Onlangs is er een nieuwe website gelanceerd, Fabulous Iceland. Het doel van deze website is het promoten van IJslandse literatuur, aangezien IJsland genomineerd is als ´Guest of Honor` tijdens de Frankfurt Book Fair in 2011. Tijdens dit evenement krijgt IJsland een unieke kans om haar cultuur en literatuur onder de aandacht te brengen.
IJsland is bekend om de vele saga´s, die in de 13e en 14e eeuw geschreven zijn. Aangezien de IJslandse taal door de jaren heen weinig veranderd is kunnen de IJslanders tot de dag van vandaag deze middeleeuwse teksten nog lezen. In de 19e en 20e eeuw kwam de IJslandse literatuur wederom in de aandacht en met een Nobelprijs voor literatuur voor Halldór Laxness werd wederom geschiedenis geschreven. Naast literatuur zal er tijdens het evenement in Frankfurt ook ruimte zijn voor kunst, fotografie, mode, architectuur, film, muziek en theater.
De site geeft iedere maand een nieuwe ´Schrijver van de maand`, `Boek van de maand` en ´Video van de maand`. Meer informatie over Fabulous Iceland

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.