>Kerkjes kijken in Frankrijk

>De nieuwe brochure ‘Kerken en abdijen in de Champagne-Ardenne’ staat boordevol leuke ideeën voor culturele uitstapjes. Dit jaar wordt er een speciale aandacht besteed aan het religieuze erfgoed van deze regio met de nadruk op een aantal zeer bijzondere bezienswaardigheden zoals de beroemde Kathedraal van Reims, de Notre-Dame de Reims, waar vroeger de koningen van Frankrijk werden gekroond. Deze indrukwekkende kathedraal staat eveneens bekend om de glas-in-lood ramen die door Marc Chagall ontworpen zijn en staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
Tussen Troyes en Châlons-en-Champagne liggen een tiental houten kerkjes, daterend uit de XVe tot en met de XVIIIe eeuw. Een bijzonder erfgoed en met behulp van een speciale route kan men zowel van het prachtige landschap als van deze schitterende kerken genieten. De routebeschrijving kan worden aangevraagd bij de VVV van de Champagne-Ardenne: www.champagne-ardennen-toerisme.nl
Met de bouw en ontwikkeling van deze religieuze monumenten ontwikkelde zich tegelijkertijd een geraffineerde kunstnijverheid en is de Champagne-Ardenne de rijkste regio wat betreft oude glas-in-lood ramen.
Wat betreft de beeldhouwkunst bekleedt de Champagne-Ardenne eveneens een belangrijke rol die dit jaar in de schijnwerpers wordt gezet door de stad Troyes. Hier worden 95 meesterwerken van de beeldhouwkunst in de Champagne-Ardenne vanuit de hele wereld bij elkaar gebracht in de tentoonstelling “De mooie XVIe eeuw”. Zowel topstukken uit het Metropolitan Museum van New York als werken uit musea uit London en Parijs zijn er te bewonderen.
Meer informatie hierover kan men inwinnen op de website: www.sculpture-champagne.fr
De nieuwe brochure ‘Kerken en abdijen in de Champagne-Ardenne’ bevat een lijst van alle belangrijke religieuze plekken in deze regio waarbij zowel de beeldhouwkunst, architectuur en het glas-en-lood een belangrijke lijdraad zijn voor de vele ideeën voor culturele uitstapjes.
De folder is hier te downloaden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.