>Landheer voor een dag worden

>Volgende week zondag 5 juli 2009 is het zover. Dan wordt voor de eerste keer in de gemeente Brummen het evenement Landheer voor een Dag georganiseerd. Deze dag is bedoeld om de prachtige landgoederen in de gemeente Brummen onder de aandacht te brengen bij het publiek. Tijdens deze dag worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Ieder landgoed heeft een thema. Er worden wandelingen georganiseerd met verassingen om het landgoed echt te kunnen beleven. Op bijzondere plekken kun je bijvoorbeeld een verhalenverteller tegen komen of muziek en dat alles in het kader van de geschiedenis van het betreffende landgoed. Ook zijn er veel speciale activiteiten voor kinderen. De dag wordt om 11.00 uur geopend met een spectaculaire valkeniersshow.
De gemeente Brummen telt vele prachtige landgoederen die allemaal zijn gelegen op het overgangsgebied van de Veluwezoom met haar majestueuze bossen en het glinsterende IJsseldal. De meeste landgoederen zijn helaas voor het publiek niet toegankelijk. Ze worden particulier bewoond of worden gebruikt als hotel en/of conferentieoord en kunnen vaak alleen vanaf de weg bekeken worden. Daarom is de mogelijkheid om op 5 juli daadwerkelijk in de landgoedtuinen rond te kijken en informatie te krijgen over het landgoed extra bijzonder. Bij enkele landgoederen mag ook binnen gekeken worden. Alle entree (met uitzondering van Landgoed Voorstonden) en alle activiteiten zijn gratis.
Landheer voor een Dag speelt zich af op de volgende zes landgoederen in de gemeente Brummen: Kasteel Engelenburg, Huize Voorstonden, landgoed Spaensweerd, De Wildbaan, Het Leusveld en Huis te Eerbeek. Ook zal de oliemolen bij landgoed Huis te Eerbeek deze dag speciaal opengesteld zijn voor publiek. Studenten van Hogeschool Saxion heten de bezoekers van harte welkom op de landgoederen.
Ook voor de kinderen valt er heel veel te beleven. Ze kunnen op de foto met een prinses. Er worden tal van workshops gegeven zoals: zelf foto´s maken van een landgoed, kroontjes maken, meedoen met een workshop schilderen en van keramiek een eigen engel of tovenaar boetseren. Ook kunnen kinderen uilenballen pluizen en zo de herkomst van de botjes ontdekken, kennismaken met golf of op onderzoek uit naar wat er zoal in een oude beek leeft. www.landheervooreendag.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.