Leonardo da Vinci in Londen

>Het Victoria en Albert Museum in Londen opent in november van dit jaar een nieuwe Middeleeuwse en Renaissance Gallerie. Daar is een opmerkelijke collectie van schatten uit die tijd, met inbegrip van het Becket kistje, gotische altaarstukken en de notities van Leonardo da Vinci, te zien. Er is ook een uitstekende collectie van Renaissance beeldhouwkunst door Italiaanse meesters als Donatello en Giambologna. De beelden zijn te zien in een Renaissance stad die nagebouwd wordt op de binnenplaats. Er is ook materiaal van Nederlandse oorsprong te zien: het koorhek van de kathedraal van Sint-Jan in ‘s-Hertogenbosch (1610-13) is een van de grootste voorwerpen. Het museum toont meer dan 1800 objecten uit de periode van 300 voor Christus tot 1600. Het £ 30 miljoen kostende project is het grootste sinds de Britse Gallerie opende in 2001.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.