>Nieuwe fietsroutes in Oostenrijk

>>Nieuwe fietsroutes in Oostenrijk 9Het SalzburgerLand heeft haar naam als fietsbestemming onder andere te danken aan één van de grootste fietsevenementen, namelijk de Eddy Merckx Classic wielermarathon. Deze Oostenrijkse regio stond al bekend vanwege een aantal fiets- en mountainbike routes, maar dit zomerseizoen wordt gestart met een aantal nieuwe routes zoals de SkulpturenRadweg, wellness fietsroute, Salzburger Seenland ronde en de “Watzmann-Hochkönig” ronde. Zowel gezinnen en recreatiefietsers als professionele mountainbikers halen hun hart op in het SalzburgerLand.
De SkulpturenRadweg, SteinbergRunde, is een fietsroute met een cultureel tintje. Dit kunstproject geven zowel basisschoolleerlingen als internationaal erkende kunstenaars de mogelijkheid om fantasievolle sculpturen te plaatsen in het mooie landschap. Bij de wellness fiestroute wordt op speciale movelo-fietsen met stille elektromotortjes, goed voor de gewrichten én voor het milieu, langs de 126km lange BajuwarenTour gefietst. Tot slot is ook de Salzburger Seenland ronde een nieuwe fietsroute, die langs 18 dorpen, 4 meren en prachtige landschappen en natuurmonumenten leidt.
Voor de professionele fietsers heeft het SalzburgerLand eenendertig mountainbiketochten, waaronder ook één van de tien beste routes van de Alpen: de “Wildkogel-trail”. Andere tips voor mountainbikers zijn de driedaagse Salzburger Almentocht en de achtentwintig routes in het Gasteinertal-Großarltal. Speciaal voor avonturiers zijn er ook diverse “bikeparks’, in de regio Pinzgau waarbij verschillende parcoursen en activiteiten de mountainbiker uitdagen.
Fietsvakantie aanbieding: Salzburger Seenland ronde, 1 week halfpension/ 2 personen in een ***pension (op basis van tweepersoonskamer), 1x Seenland Club Card per persoon incl. Gratis toegang tot alle 6 strandbaden & Gut Aiderbichl, Entree voor het touwenparcours, Hochseilpark” Seeham, 1x boottocht, 1x overzichtskaart & drinkfles: 389,– /per persoon / week ( voor- en naseizoen ) of 419,– / per persoon / week ( hoogseizoen: juli/augustus)
Meer informatie en/of boekingen: Salzburger Seenland Tourismus, tel+43(0)6212 30 370-23, info@salzburger-seenland.at of www.salzburger-seenland.at

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.