>Reis met stoomtrein door China

>>Reis met stoomtrein door China 9Incento biedt de mogelijkheid om mee te reizen met wellicht de laatste grote stoomtreinreis ooit. Op 14 november vertrekt de privé-trein de Shangri-La Express uit Beijing voor een 13-daagse rondreis door het in het noordoosten van China gelegen Mantsjoerije. De reis voert naar de laatst overgebleven industriële spoorlijnen waar nog altijd stoomlocomotieven de dienst uitmaken, waaronder Nanpiao, Tiefa, Jixi, Fuxin en Huanan.
Hoogtepunt van de reis is het passeren van de beroemde Jingpeng Pass. Dit deel van de reis wordt door de Shangri-La Express onder stoom afgelegd. De omstandigheden zijn perfect voor het maken van prachtige foto’s van de diverse treinen die tevens onder stoom deze indrukwekkende bergpas bedwingen.
Met name fotografeer- en filmliefhebbers komen tijdens de reis volop aan hun trekken. In deze tijd van het jaar is door de lage temperatuur (tussen -10º en -20º Celsius) de lucht zo droog dat de stoom lang in witte plukken blijft hangen en tegen de blauwe lucht een schitterend decor vormt voor het maken van de meest bijzondere foto’s en films.
Ook in China worden de laatst overgebleven stoomlocomotieven vervangen door diesellocs. Echte liefhebbers van treinen en/of stoommachines mogen deze kans dan ook niet laten lopen om zelf de kracht van de indrukwekkende stoomlocomotieven te ervaren, voordat de beelden ervan alleen nog maar in geschiedenisboeken voorkomen.
Voor informatie en reserveringen kan contact worden opgenomen met Incento Travelconsultants B.V., telnr. 035-695 5 111 of per mail info@incento.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.