>Ruhrgebied culturele hoofdstad in 2010

>Cultuurliefhebbers kunnen volgend jaar niet om het Ruhrgebied heen, maar op 27 juni kan een voorproefje worden beleefd op Extraschicht – de nacht van de industriecultuur. Na het stilleggen van de zware industrie zijn veel fabrieksgebouwen en mijnschachten in het Ruhrgebied omgebouwd tot musea, theaterzalen, galeries en clubs. De Ruhrmetropool telt in totaal meer dan 200 musea en 120 theaters.
Onder de noemer ‘Ruhr 2010’ geven 53 steden tussen Duisburg en Dortmund met exposities, performances en activiteiten volgend jaar invulling aan hun ‘hoofdstedelijke status’. Een van de hoogtepunten belooft op 18 juli het straatfeest op de A40 te worden, een van de drukste Autobahnen van Duitsland.
Een voorproefje vormt ‘ ExtraSchicht – de nacht van de industriecultuur’ op 27 juni 2009 . Tijdens dit zomerfeest vinden er tussen 18:00 en 02:00 uur ’s nachts maar liefst 120 evenementen plaats op 40 stoere locaties in het Ruhrgebied. Van een klassiek concert in de hoogovens van het Landschaftspark Duisburg Nord tot een expositie van ’s werelds meest uitgebreide designcollectie in het red dot museum in Zeche Zollverein. Deze voormalige steenkolenmijn in Essen behoort tot het werelderfgoed.
www.extraschicht.de

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.