>Sint Servaas is favoriet

>Hotelprijsvergelijker www.trivago.nl heeft de meest favoriete religieuze gebouwen voor toeristen in Nederland samengesteld. In de lijst bevinden zich kerken en basilieken. Maastricht voert de ranglijst aan met de basiliek van Sint Servaas op de eerste plaats, verder bezet Amsterdam
natuurlijk een aantal plekken. De rangschikking toont Nederlands, door reizigers best beoordeelde, religieuze gebouwen en werden door trivago gebruikers in april 2009 het meest op de website gezocht. Op nr 1: Basiliek van Sint Servaas (Maastricht). De geschiedenis van de Basiliek van Sint Servaas begint met de dood van Sint Servaas, toen bisschop van Maastricht, in de vierde eeuw na Christus. Op zijn graf bouwden de Maastrichtenaren een kleine houten kapel die, door ruimtegebrek, rond 550 werd vervangen door een kerk met het karakter van een Romeinse Basilica, gemaakt van zandsteen en mergel. Rond het jaar 1000 begon men met de bouw van de huidige kerk die in 1985 door Paus Johannes Paulus II tot basiliek werd verheven. De kerk wordt jaarlijks door meer dan 13 miljoen mensen bezocht.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.