>Stilte zoeken in Frankrijk

>Er zijn van die streken: je weet niet wat je zoekt, maar je vindt er alles. Creuse in het hart van Frankrijk is zo’n streek. Eco en duurzaamheid krijgen er alle ruimte. ,,Het is hier zo stil dat het pijn doet aan de oren.”De observatie van de vader van de Belgische veeboer Wim Verheyen is veelzeggend over Creuse. De streek vormt samen met de departementen Corrèze en Haute-Vienne de regio Limousin. Volgens Verheyen ‘de groene long van Frankrijk’. In een van de dunst bevolkte gebieden van het land valt op het eerste gezicht weinig te beleven. Eindeloze bossen, velden en piepkleine dorpjes waar de moderne tijd niet veel vat op heeft gekregen. Dat is meteen ook het sterkste punt. ,,Dit is het gebied voor de rustzoeker, de buitensporter en de natuurliefhebber,” vertelt Agnes Florentin van de VVV van het stadje Aubusson. Lees het hele verhaal bij AD.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.