>Tip: Logeer eens in een oude koeienstal

>

[Eten op zijn Frans]

Een tip van Erna van Aken: “Wij gingen in mei l.l. naar de Gascogne streek en kwamen terecht in een leuke gîte in Vic-Fezensac. De oude koeienstal was prachtig en origineel gerenoveerd tot een vakantiewoning! Wat een verrassing: slapen tussen de oude schuttingen, bovenop de voederbakken… en de kettingen zorgden voor heel wat grapjes… De drinkbak in het salon lieten we voor de koeien, maar een glaasje ‘vin de Gascogne’ hebben we wel genuttigd. Een leuk welkomstgeschenk, die fles, vonden wij zo!
Terwijl de dochter en schoonzoon een bezoek brachten aan het Bandas festival in Condom, reden wij richting Lourdes en verkenden we ook nog een stukje van het parcour van de Tour de France. De tourmalet mocht zeker niet op het programma ontbreken. Een tocht per fiets zagen we niet echt zitten, maar wandelen hebben we wel gedaan. Bijna elk dorpje had wel een bewegwijzerde route uitgestippeld in en rond het dorp. Een leuke manier om de streek te verkennen. Ook de marktdag zorgt altijd voor een leuke drukte en is oh zo zuiders frans.
Terwijl de kleinkinderen aan het ravotten waren in de velden, zorgden de schoonzoon voor de bbq voor een maaltijd recht van de markt. De ‘oudjes’ onder ons hadden zo nog even de tijd om een balletje te gooien onder de schuur. Petanque in Frankrijk, franser kan haast niet…
Wanneer de kinderen in bed lagen, genoten we van de stilte en de sterrenpracht… zoeken naar vallende sterren en zoeken naar satellieten die passeerden hoog in de ruimte. Ook de vleermuizen en andere fauna kon ons fascineren. De natuur in al zijn eenvoud…
We hadden een perfecte vakantie: rust, natuur, wijn en armagnac degustatie, een vleugje cultuur, festival plezier, ontspannende wandelingen… en natuurlijk een charmante gîte en lekker eten in goed gezelschap! Een adresje om te onthouden: www.au-clair-de-lune.com.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.