>Turku Europese hoofdstad 2011

>
Is Istanbul nu hard aan het werk om alles in gereedheid te brengen voor Europese hoofdstad 2010, het jaar daarop krijgt de Finse stad Turku de eer om zijn culturele erfgoed aan de wereld te presenteren. De stad in ligt in het uiterste zuidwesten van Finland en heeft onder meer het prachtige openluchtmuseum Käsityöläismuseo. De rivier Aura deelt de stad in tweeën. Het organiserend comité werkt al hard aan de voorbereidingen; en dat het verrassen gaat worden bewijst al een eerste aankondiging van een evenement: ‘accordeon worstelen’ – accordeonist Kimmo Pohjonen, regisseur Kari Heiskanen en lichtman Mikki Kunttu presenteren een theater project dat muziek, lichtspel en worstelen combineert. Meer info over Turku 2011 op www.turku2011.fi waar je je ook kan aanmelden voor een nieuwsbrief.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.