>Unieke bouw Hergémuseum

>Louvain-la-Neuve herbergt het onlangs geopende Hergémuseum. Qua bouw blijkt dat op zich al een attractie te zijn aldus De Standaard: “Het Hergémuseum is niet zo clichématig als de gebouwen van Disneyland, maar de architectuur ervan zit wel erg vast aan de metafoor dat het gebouw een stripverhaal is, met ramen als de kaders van een strip. Het interieur is één grote, goedverlichte hall waar vier volumes in staan. Door hun geometrische vorm, pasteltinten en betekening van rotswand of building, lijken ze zonder meer geplukt uit Kuifje in Amerika en De scepter van Ottokar. Zelfs één van de trappen in de museumzalen is de letterlijke vertaling van hoe Hergé, en met hem Joost Swarte, schematisch trappen tekent in een strip. De stijlen van de borstwering zijn overmaats omdat ze identiek de schaal en verhouding volgen van de striptekening.”

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.