>VakantieXperts wint weer

>De Consumentenbond heeft in haar uitgave Reisgids de einduitslag bekend gemaakt van
Reisbureaumonitor 2009, het jaarlijkse onderzoek naar de kwaliteit van reisbureaus in Nederland. Met voorsprong is de onafhankelijke reisbureauketen VakantieXperts voor het derde
jaar op rij uitgeroepen tot de beste reisbureauketen van Nederland. Na een nek-aan-nekrace met de touroperatorgebonden reisbureauketens van Oad Reizen en Thomas Cook
eindigde VakantieXperts wederom op de eerste plaats met de hoogste eindscore van 71,5%, zelfs hoger dan in voorgaande jaren (69,5% in 2007 en 71,3% in 2008). Klaas Harmanni, general manager VakantieXperts: “Wij zijn enorm verheugd en trots op het binnenhalen van deze ‘hattrick’. Zeker gezien het feit dat VakantieXperts pas 3 jaar wordt meegenomen in dit
landelijke onderzoek naar de kwaliteit van Nederlandse reisbureaus. De eer komt volledig toe aan onze de medewerkers van onze 72 eigen filialen, de 51 filialen van onze franchisenemers en de 14 Mobiele Reisagenten. En natuurlijk ook aan onze afdeling Opleiding & Kwaliteit.”

Nanette van Mourik, hoofdredacteur Reisgids van de Consumentenbond, zegt over de uitkomst van het jaarlijkse onderzoek “De overwinning van VakantieXperts in 2009 bewijst dat de zeges in 2007 en 2008 geen toevalstreffers waren.” In 2009 bezocht het onderzoeksteam van de Consumentenbond in vier rondes in totaal 20 vestigingen van elk van de zes grootste reisbureauketens in Nederland en 20 zelfstandige reisbureaus die geen onderdeel uitmaken van een landelijke keten. De objectieve onderzoekers deden zich voor als klanten en beoordeelden de kwaliteit van de reisbureaus op basis van volledigheid en juistheid van de verstrekte informatie en andere aspecten zoals vriendelijkheid, houding, opstelling en verleende service. Na vier onderzoeksrondes – waarbij reisadvies werd gevraagd over resp. Cairo, Panama, Karpathos en Noord-Ierland – werden de scores opgeteld om de einduitslag te bepalen.
VakantieXperts scoorde ook per vestiging het best: 90% van de reisbureaus behaalde een voldoende tegen bijvoorbeeld 65% bij hekkensluiter D-reizen. In totaal scoorde 77% van de bezochte reisbureaus een voldoende. In 2008 was dat nog 82%. Reisgids van de Consumentenbond gaat in 2010 het onderzoek uitbreiden. Naast Reisbureaumonitor komt er dan ook Internetmonitor: een onderzoek naar de kwaliteit van online reisaanbieders.
Einduitslag Reisbureaumonitor 2009 Consumentenbond
1. VakantieXperts 71,5%
2. Globe 68,7%
3. Thomas Cook 67,8%
4. Toerkoop 67,3%
5. Onafhankelijke reisbureaus 66,3%
6. Arke 65,4%
7. D-reizen 64,5%

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.