>Vier feest met de rattenvanger

>In 1284 lokte een rattenvanger in Hamelen niet alleen het ongedierte mee, maar ook een hele horde kinderen. Het plaatsje viert deze zomer het 725e jubileum van deze mysterieuze vertelling. De rattenvanger van Hamelen is wereldberoemd. Minder bekend is dat dit Grimm-sprookje berust op een waargebeurd verhaal. Omdat zijn loon voor het vangen van de ratten uitbleef, lokte de rattenvanger 130 Hamelse kinderen mee.
Geen vrolijke geschiedenis, maar tegenwoordig zorgt de rattenvanger gelukkig voor veel plezier. In het middeleeuwse stadje kruipt de Amerikaanse acteur Michael Boyer al vijftien jaar lang elke zondag in de huid van de rattenvanger en vermaakt groot en klein met zijn fluitspel.
In het jubileumjaar doet Hamelen er nog een schepje bovenop. Tot september wordt elke woensdag de Engelstalige musical Rats opgevoerd. Op 26 juni, de dag waarop de rattenvanger er 725 jaar geleden met de kinderen vandoor ging, vindt er een grote kinderoptocht van Hamelen naar Coppenburg plaats. Met voorop natuurlijk de rattenvanger zelf. Hamelen ligt in de deelstaat Nedersaksen en maakt deel uit van de 600 kilometer lange sprookjesroute die plaatsjes als Bodenwerder, de geboorteplaats van de Baron van Münchhausen, verbindt met Bremen, bekend van de stadmuzikanten.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.