>Vorstelijke vakantie in Venetië

>Overnachten in monumentale patriciërswoningen, dineren op ruime terrassen met wijn van het eigen goed. Dat kan op luttele kilometers afstand van Venetië. In een zee van rust en tegen prijzen die niet hoger liggen dan die van een middelmatig toeristenhotel in Venetië, kunnen toeristen genieten van een verblijf in de prachtigste villa’s. Indirect is dat te danken aan de ontdekking van Amerika en van de Kaaproute aan het eind van de 15de eeuw. De traditionele handelsweg over land naar de Oost, waaraan Venetië zijn rijkdom te danken had, raakte daardoor in onbruik en veel rijke families gingen daarom investeren op het vasteland. Rond steden als Padua, Treviso, Vicenza en Udine stichtten zij grote agrarische bedrijven en lieten zij riante villa’s bouwen om de zomermaanden, wanneer in Venetië zelf de drukkende hitte niet te harden was, door te brengen in de betrekkelijke koelte van het platteland. Lees het hele verhaal bij AD.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.