>Expositie over stripcoureur

>

Michel Vaillant, from the back cover of the albumsImage via Wikipedia

In de Abdij van Stavelot is het Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps gevestigd en natuurlijk komt daar in het stripjaar een tentoonstelling. Immers veel tekenaars lieten zich door voertuigen en auto’s inspireren, denk alleen al aan Michel Vaillant, vrrrrroeemmm. De streek van Stavelot is een heerlijk vakantiegebied, er ligt van alles in de buurt. Bezienswaardigheden als de Abdij, mooie stadjes als het historische Spa, uitgestrekte natuurparken als de Hoge Venen,het attractiepark Plopsa Coo en veel wandel- en fietsmogelijkheden.

Op de expositie in de Abdij van Stavelot zijn levensgrote voertuigen te zien die geïnspireerd zijn door het beeldverhaal, zoals tekeningen van Hergé, Franquin en Graton. De originele tekeningen en andere illustraties maken uiteraard deel uit van de expositie. Tegelijkertijd zullen er schaalmodellen van auto’s uit stripverhalen te zien zijn. Tijdens het weekend van 29 en 30 augustus wordt er in samenwerking met Rétro-Mobile een grote verzameling stripvoertuigen gepresenteerd. Het museum bevindt zich in de gewelfde kelders van de Abdij, de expositie vindt daar en in de expositieruimtes van de abdij plaats. In de abdij is ook een historisch museum over de kerkgeschiedenis gevestigd, een museumwinkel en een gezellig café waar ook regionaal bier wordt geschonken.

Info: Expositie ‘De auto in de strip’ is te zien van 8/5-20/9/09 in de Abdij van Stavelot, B-4970 Stavelot, www.abbayedestavelot.be, tel 0032-80-880878. Brochure van provincie Luik is tegen porto- en administratiekosten beschikbaar op het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië en Brussel, Postbus 2324, 2002 CH Haarlem, tel 0900-2020107 en belgisch.verkeersbureau@wxs.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.