>Feest op Vlieland

>Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juli staat heel Vlieland wederom volledig in het teken van live muziek. ‘Vlieland Groet 2009: hét strandfeest van het jaar’ wordt ook dit jaar georganiseerd door Stichting Dam20 i.s.m. vele Vlielander ondernemers. Vlieland Groet is uitgegroeid tot een waar begrip in de Noordelijke evenementenwereld. Het strand van Vlieland wordt hiervoor omgetoverd in een gratis toegankelijk festivalterrein, waar vrijdag 24 juli en zaterdag 25 juli vier van de beste coverbands van Nederland worden afgewisseld door eigentijdse DJ’s. De presentatie is in handen van Paul de Leeuw’s sidekick: Adje. De gehele zaterdag zijn er activiteiten voor het hele gezin op het strand en in het water.
‘Vlieland Groet 2009’ begint op vrijdag 24 juli om 19.30 uur op het strand naast strandpaviljoen ‘Het Badhuys’. Dit jaar wordt afgetrapt met een spectaculaire vliegshow. Speciaal voor Vlieland Groet vliegt de Pitts special, bestuurd door de Nederlands kampioen Aerobatics Bert Huizenga, vanaf vliegveld Lelystad om zijn kunsten te vertonen boven de zee bij het festivalterrein.
‘The Clash of the Cover Bands’ is de grootste, jaarlijkse coverbandcompetitie van Nederland. Honderden coverbands strijden elk jaar op de beste poppodia om ‘The Clash of the Cover Bands Award’, oftewel ‘Beste coverband van Nederland. Vier van de beste coverbands zijn present tijdens ‘Vlieland Groet 2009’. Op vrijdag 24 juli treden op: Rattlesnake Shake en CATCH!. Het wordt een feest der herkenning met deze twee winnaars. Rattlesnake Shake (Rock) is de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2007/2008’ en scoorde al twee Mega Top-100 hits met Babica en It’s Like That. CATCH! (Rock, Dance) is dé coverbandsensatie van 2009!
Zaterdag 25 juli begint het programma om 13.00 uur en eindigt net als de vrijdag in de late uurtjes. Zaterdagmiddag zijn er diverse strandactiviteiten voor het hele gezin op en rond het festivalterrein. Zo is er een beachvolleybal-toernooi, kun je o.a. voetvolleyballen, worden er kitesurf-clinics gegeven door Red Bull, kun je branding-kanoën, branding-raften en golfsurfen. Ook zijn er springkussens, kun je banaanvaren en kun je boogschieten op het strand. De hele middag zorgen DJ’s voor muziek.
Aan het eind van de zaterdagmiddag zal er een, voor Vlieland unieke, Dakar-demonstratie gegeven worden. Gerard List van Vlieland (team Waddenrally) zal met zijn collega’s van Team Vicking zorgen voor een spectaculaire show op het strand van Vlieland. Motoren, vrachtwagens en terreinwagens zullen laten zien wat ze allemaal in huis hebben.
De rest van de avond staat in het teken van feest met ”foute muziek”, Disco, Soul, Pop, Dance Classics, Rock en Nederlandstalige krakers en meezingers zorgen voor één groot feest in het zand, Vlieland style. Zaterdag treden op: PitchLight en Noises R Back. PitchLight is een 12-koppige Soul, Pop, Rock coverband en was dé Limburgse sensatie tijdens ‘The Clash of the Cover Bands 2008/2009’. Noises R Back is een 7-mans Dance Classics, Party coverband uit Den Haag. Kijk voor meer informatie op: www.vlielandgroet.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.