>Klein Zwitserland in Namen

>De provincie Namen is grotendeels een heuvelachtige streek, vooral tussen Namen en Dinant aan weerszijden van de Maas. Het zuidelijke puntje van de provincie hoort echter landschappelijk gezien weer tot de ‘echte’ Ardennen. Bossen, een kronkelende Semois en flinke heuvels waar het goed wandelen is. Je vindt hier ook kleinschalige producenten van lekkernijen. Genieten van de natuur gaat dus perfect samen met smullen langs de Semois.
Het is een streek met veel bos, landbouwgrond en in natuursteen gebouwde dorpen en, heel typisch voor de streek, 17 watermolens die de kracht van het water gebruikten om bloem, olie en taan te verwerken. Bekend is het dorpje Vresse dat vanwege de beekjes die langs de steile hellingen naar beneden kletteren, ook wel Klein Naams Zwitserland genoemd wordt. Bezienswaardig in de Naamse Ardennen zijn onder andere de leisteengroeve in Alle, de geitenboerderij Bellefontaine, het Arboretum van Gedinne, het mooiste dorpje Laforêt, de Bizon Ranch in Orchimont, de heksen van Yvette in Cornimont, het Recreatiecentrum Récréalle,….
Met 1200 km uitgestippelde wandel- en mountainbikeroutes is de streek daarnaast perfect voor wandelaars, mountainbikers en natuurliefhebbers. Kaarten zijn ter plaatse verkrijgbaar bij de toeristische diensten en fietsen kunnen ter plaatse worden gehuurd. In geval van slecht weer, is er ook een afwisselende autoroute ´Route du Maquis´ van 170 km. Het hele jaar door komen liefhebbers om te genieten van het bos maar ook van ambachtelijke lekkernijen. Huisgemaakte Ardennerham uit Vresse, huisgemarineerde olijven van Logis de Belgique Auberge d’Alle, ambachtelijke fruitlikeur en jams van Saveurs de Fruits uit Bièvre, honing van Peterotte in Graide of van le Rucher de la Vallée in Vencimont, …. Info: Maison du Tourisme de l’Ardenne Namuroise, Rue Albert Raty 83, B-5550 Vresse, tel 0032-61-292827, www.ardenne-namuroise.be.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.