>Militaire Flight Simulator Event

>Tijdens het weekend van 19 en 20 september aanstaande organiseert het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg, in samenwerking met verschillende flight simulator clubs, het Militaire Flight Simulator Event. Dit flight simulator spektakel biedt bezoekers de kans spectaculaire flight simulator demonstraties te bekijken. Daarnaast kunt u zich een echte vlieger wanen door zelf plaats te nemen achter een PC of in een cockpit om zo een virtuele vlucht te maken.
Gedurende het hele weekend wordt de museumbezoeker een gevarieerd programma geboden dat volledig in het teken staat van vliegen op de computer. Verschillende flight simulator clubs geven demonstraties in vliegen met militaire vliegtuigen. De demonstraties richten zich dit jaar op de Marine Luchtvaart Dienst, helikopters, historische jachtvliegers en de F-16. Eén van de aanwezige flight simulator clubs is het ‘Virtual 322 Dutch Spitfire Squadron RAF’. Zij zullen onder de vleugels van de Spitfire in de Snijdershal missies tonen zoals deze tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgevoerd werden. Maar ook het AOCS NM (Air Operations and Control Station Nieuw Milligen) is aanwezig om live beelden van al het vliegverkeer boven Nederland te laten zien op radar. De flight simulator clubs nodigen u in samenwerking met het Militaire Luchtvaart Museum uit plaats te nemen in een echte cockpit om uw eigen vliegkunsten te testen. U krijgt uitleg over de instrumenten in de cockpit en de besturing van het vliegtuig waarna het virtuele luchtruim verkend kan worden. De beleving van vliegen wordt op deze manier nog realistischer.
Het museum is bij wijze van uitzondering in dit weekend ook op zaterdag toegankelijk voor publiek. Op beide dagen is het museum geopend van 12.00 uur tot 16.30 uur.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.