>Molens Kinderdijk in LED-licht

>De negentien molens van Kinderdijk van 7 tot en met 20 september spectaculair met LED verlicht. Hans Broekmeulen, directeur van de stichting Werelderfgoed Kinderdijk, maakte dat tijdens een door het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme georganiseerde netwerkborrel bekend. Dit project komt tot stand dankzij de medewerking van onder andere Technische Unie en Philips. Kinderdijk, dat deel uitmaakt van de Unesco werelderfgoedlijst, voorziet dit jaar zijn molens van energiebesparende LED verlichting die steeds van kleur en lichtsterkte verandert. Elke molen wordt op een andere manier uitgelicht, zodat er verschillende sferen ontstaan.
De molens in Kinderdijk worden ieder jaar verlicht. Tot een jaar geleden werd gebruik gemaakt van traditionele verlichting. Door gebruik van de nieuwste innovaties in LED verlichting van Philips worden de historische molens op een meer energiezuinige manier verlicht. www.stichting-kinderdijk.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.