>Primeur voor pelikanen Overloon

>Voor de eerste keer in de geschiedenis van Zoo Parc Overloon is er een kroeskoppelikaan geboren. Dit jaar werden door de pelikanen voor het eerst eieren gelegd maar de eerste eieren sneuvelden in de loop van de broedtijd. Voor het laatste ei dat nog over was, was daarom niet al te veel hoop meer. De verrassing was dan ook groot toen anderhalve week terug toch een kaal pelikanenjong in het nest lag. Het is nog wel afwachten of het jong met succes zal worden grootgebracht door de onervaren ouders. Het pelikanenjong in Overloon is de derde kroeskoppelikaan die ooit is geboren in een Nederlandse dierentuin.
Dat uit het eerste legsel van de pelikanen al gelijk een eerste broedresultaat zou worden gehaald had niemand verwacht. Zoo Parc Overloon wil zich zo min mogelijk bemoeien met de opvoeding en de ouders op natuurlijke wijze het jong laten grootbrengen. Dat is in dit geval extra spannend omdat de ouders nog onervaren zijn. Gelukkig zijn de ouders erg beschermend en de moeder eet goed en voedt het jong regelmatig. Het jong groeit daardoor erg snel.
Kroeskoppelikanen zijn een bedreigde diersoort, waarvoor de Europese dierentuinen aangesloten bij de Europese vereniging van dierentuinen (EAZA) een fokprogramma hebben opgezet. Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00 uur, oktober t/m april 10.00-17.00 uur. Entreeprijzen: volwassenen € 16,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,00 Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.