>Vlaaienbakdag in Limburg

>Op zondag 26 juli vindt de jaarlijkse vlaaienbakdag plaats in de kasteeltuin van Oud-Valkenburg, gelegen bij de oprijlaan naar kasteel Schaloen. Start is om 10.30 uur. De vlaaienbakdag duurt tot 16.30 uur. Op deze dag worden er vlaaien gebakken op traditionele wijze op een houtgestookte mobiele oven. Er zijn diverse stands te zien met informatie over bijen, vogels, waterdieren, geologie. Er zijn demonstraties mergel bewerken. Ook kan men een mandenvlechtster aan het werk zien en een stroschilder. Er wordt gewassen op ouderwetse wijze door het wasvrouwtje. Zij kan wel een helpende hand gebruiken, kinderen mogen haar assisteren.
De watermolen kan bezichtigd worden. Er zijn ook informatiestands van het IVN en van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Kinderen kunnen deelnemen aan een speciale speurtocht, gratis af te halen bij de stand van het IVN. Vlaai en andere consumpties zijn voor een schappelijke prijs verkrijgbaar. Voor live muziek zorgt een accordeonistengroep.
De entree is gratis voor donateurs en leden van het IVN Valkenburg aan de Geul. Voor alle overige bezoekers geldt de entreeprijs van 3 euro voor volwassenen, 1 euro voor kinderen tot en met 15 jaar en 2 ½ euro voor senioren. Nadere informatie : tel. 043-4592684 (tijdens openingsuren).

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.