>Weekendje Weg groeit

>Ten opzichte van vorig jaar is het aantal boekingen voor korte vakanties door Nederlanders bij Weekendjeweg.nl met 4% gestegen. Dit is gebaseerd op 190.000 boekingen gemaakt in het eerste half jaar. Uit cijfers van Weekendjeweg.nl zijn een aantal trends waar te nemen. Zo is te zien dat de accommodatieprijs daalt, wat een belangrijke factor is in de groei van het aantal boekingen. Vooral de grote ketenhotels scoren hierdoor beter. Kleinere hotels kunnen minder gemakkelijk mee in prijsdalingen. Zoals te verwachten was en nu ook zichtbaar is, blijft de Nederlander dichter bij huis als het gaat om een korte vakantie. In de meivakantie dit jaar bleek al dat in de top 10 van bestemmingen er maar liefst 6 Nederlandse regio’s stonden. Het jaar daarvoor waren dit er 4 in de top 10 populaire bestemmingen.
“We merken dat Nederland als vakantieland steeds populairder is. Zo zien we voor de zomer dat hotels aan de kust en bungalowparken op de Veluwe en net over de grens in Duitsland volop in trek zijn”, aldus woordvoerder Ed Trentelman. “Frankrijk doet het met Parijs en Disneyland® Paris bij ons ook erg goed. De hotels die net buiten het attractiepark liggen hebben aantrekkelijke prijsstellingen. De groei van bungalow- en campingvakanties in Frankrijk voor deze zomer is zelfs spectaculair te noemen. Zagen we in de kortere meivakantie van dit jaar nog een daling in boekingen via onze site BungalowS.nl, wordt dat meer dan goed gemaakt in juli met een groei van maar liefst 86%.”

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.