>Weekendje Weg ook ’s nachts open

>Bij Weekendjeweg.nl is het sinds vorige week topdrukte, ook ’s nachts. Nederlanders hebben ineens grote haast met het boeken van een korte zomervakantie. De openingstijden van het call centre van de online reissite zijn dan ook direct verruimd: tot 03.00 uur ’s nachts nemen medewerkers van Weekendjeweg.nl de telefoon aan.
Ed Trentelman, woordvoerder van Weekendjeweg.nl, spreekt van een ware boekingsgolf: “De Nederlandse consument heeft lang gewacht met boeken. Er is nu een sterke inhaalvraag, dat zien we onder andere aan de enorme stijging in het aantal bezoekers op onze site. Ruim 85% van onze gasten boekt via de website. Ze zijn aangenaam verrast nu ze tot diep in de nacht een medewerker van ons aan de lijn krijgen om hen te helpen bij aanvullende vragen.”
Opvallend is dat steeds meer consumenten last minute boeken. Uit cijfers van Weekendjeweg.nl blijkt dat 30% boekt in de week van vertrek. Dagen waarbij 10% op de dag van vertrek boekt zijn eerder regel dan uitzondering. “Ook het weer speelt een rol bij de huidige grote drukte”, voegt Trentelman toe. “Google statistieken tonen een direct verband aan tussen de zomerse avonden van vorige weken en minder sitebezoek. Dat blijkt achteraf de spreekwoordelijke stilte voor de storm te zijn geweest. Met de omslag naar wisselvalliger weer schieten de bezoekersstatistieken omhoog en is er een ware run op last minute vakanties ontstaan.”
Weekendjeweg.nl is de bekendste site, gevolgd door BungalowS.nl, Nachtjeweg.nl, Hotelletje.nl en BungalowTrips.nl. Vanaf 1992 is Bookit gespecialiseerd in het verzorgen van reserveringen voor hotels en bungalowparken. Bookit is sinds 2005 onderdeel van Holidaybreak PLC, een Europese groep van vakantieaanbieders.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.