>Wereldreis in eigen land

>Op 25 en 26 juli en 29 en 30 augustus vindt de vijfde Open Exotentuinen plaats. Een aantal exotische tuinen van private eigenaars in Vlaanderen en Nederland zet opnieuw zijn deuren open voor het grote publiek. Ook na een lange en koude winter zijn deze exotische tuinen de moeite om getoond te worden.
Door deze tuinen te bezoeken kan je in de zomervakantie zonder op reis te gaan, genieten van de vakantiesfeer onder de palmbomen en tussen de bananen. Deze tuinen schitteren als jungletuin, cactustuin, romantische tuin, orangerietuin, Italiaanse of Japanse tuin. Koivijvers, plantenvijvers, exotische vijvers langs mooie terrassen versierd door orangerieplanten. Deze meestal mediterrane tuinen brengen iedereen op nieuwe ideeën voor de inrichting van zijn eigen tuin.
In deze tuinen krijgen de bezoekers vooral de mogelijkheid om kennis te maken met alle exotische planten die in ons gematigd klimaat een junglegevoel of vakantiegevoel brengen. Meer dan tien soorten palmbomen, een aantal soorten bananen, kiwi’s, vijgen, druiven, heel wat andere grootbladige planten en natuurlijk, in sommige tuinen, ook exotische dieren.
In sommige open exotentuinen kunnen de bezoekers bovendien planten aanschaffen aan een hobbyprijs. Soms worden er zelfs gratis kleine winterharde palmbomen weggeschonken.
Op www.openexotentuinen.be vindt men een volledig overzicht van de Open Exotentuinen die deze weekends geopend zijn.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.