>Avontuurlijk varen bij Zweden

>Deze zomer is Rederij Bojorten gestart met een aantal avontuurlijke vaartochten in de scherenkust van het Zweedse Vänern meer. De vaartochten worden gemaakt op een van oorsprong 17de eeuwse boeier, de Christine af Bro, die naar Nederlandse traditie gebouwd is. Een dagtocht met de boeier is een belevenis voor boot geïnteresseerden van alle leeftijden; tijdens de piratentochten ontmoeten jonge opvarenden moedige zeerovers, die voor daverend kanongeschut op het dek zorgen. Wie een rustigere cruise boven schatzoeken verkiest, kan tijdens een thema cruise van het prachtige Vänern meer genieten en de geschiedenis van dit mooie schip ontdekken; de boot, die als enige Noord Europese boeier van zwaarden voorzien is, had grote betekenis voor het ontstaan van het Zweedse Kristinehamn. Deze in de provincie Värmland gelegen stad was in de 17e en 18e eeuw de belangrijkste haven voor het vervoer van ijzer. Met de boeier werd ijzer naar Göteborg verscheept voor verder transport naar het buitenland. Boekingen lopen via het toeristenbureau van Kristinehamn tel +46 (0)55088187 of online via Destination Värmland. Meer informatie: Rederij Bojorten: www.bojorten.se

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.