>British Ariways viert feest met kristal

>British Airways viert haar 90-jarig bestaan met een expositie, waarop onder andere de Britse vlag in kristal te zien is. Op 25 augustus 1919 werd ’s werelds eerste internationale luchtdienst gelanceerd tussen Londen en Parijs door Air Transport & Travel Ltd, de voorganger van British Airways. De luchtvaartmaatschappij heeft sindsdien meer dan 1,2 miljard passagiers vervoerd via haar uitgebreide netwerk. Premier Gordon Brown zei: “British Airways verloor nooit de geest en visie van een pionier sinds de eerste internationale vlucht tussen Londen en Parijs in 1919. Negentig jaar later is deze iconische luchtvaartmaatschappij nog steeds een fantastisch Brits merk.”
De luchtvaartmaatschappij viert haar verjaardag op verschillende manieren. Swarovski, ’s werelds meest vooraanstaande producent van precisiegeslepen kristal, heeft een gigantische en met juwelen getooide Britse vlag uitgeleend aan de maatschappij. Het kunstwerk zal tot en met september te zien zijn in de aankomsthal van British Airways in Terminal 5.
Een tentoonstelling brengt de herinneringen van 9 decennia reizen onder de aandacht en klanten kregen in aanloop naar de verjaardagsweek in Terminal 5 vintage uniformen te zien gedragen door het cabinepersoneel en de Britse tv-persoonlijkheid Kristy Gallacher.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.