>Brussel nieuwe bestemming Icelandair

>Icelandair zal vanaf juni 2010 vluchten vanaf Keflavik naar Brussel uitvoeren. De vluchten staan gepland voor maandag en vrijdag. CEO van Icelandair, Birkir Hólm Gudnason, zegt dat Icelandair deze route al voor een lange tijd overwogen heeft. `We hebben vaak gekeken naar de mogelijkheden om Brussel aan ons routenetwerk toe te voegen aangezien deze stad een zeer belangrijk zakelijk en politiek centrum is. Afgelopen voorjaar en zomer hebben we verschillende autoriteiten en potentiele zakelijke partners in Brussel gesproken. De toegenomen samenwerking tussen IJsland en Brussel geeft ons een kans om deze service te starten`. Algemeen toerisme is de voornaamste reden voor het starten van deze route. De focus ligt op vervoer van en naar IJsland, maar ook op vervoer tussen Brussel en onze bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada “, zegt Birkir Holm Guðnason. “Brussels Airport is zeer verheugd dat Icelandair deze nieuwe route opent. Als luchthaven van de hoofdstad van Europa streeft Brussels Airport ernaar directe lijndiensten naar alle Europese hoofdsteden te kunnen aanbieden. In het licht van het toekomstig lidmaatschap van IJsland bij de EU is deze lijndienst dan ook goed nieuws”, aldus G. Van Dessel, Manager Airline Business Development Brussels Airport. Icelandair vliegt momenteel naar 25 bestemmingen vanuit IJsland, 18 in Europa en 7 in Noord-Amerika via haar hub in IJsland.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.