>Genieten van Bourgondisch Skåne

>De zuidelijkste provincie van Zweden, Skåne, staat van oudsher bekend om zijn specialiteiten op culinair gebied. De provincie wordt vaak de voorraadschuur van Zweden genoemd, omdat het grootste gedeelte van de landbouwproducten hier verbouwd wordt. Op culinair gebied is er dan ook veel te zien en beleven en vooral te proeven. De keuze is overweldigend in dit Bourgondische deel van Zweden met een keur aan gezellige hotels en restaurants in de steden en op het platteland. De eigen producten worden er rijkelijk verwerkt tot bijzondere streekgerechten. De hoofdstad Malmö is de derde grote stad van Zweden; ook hier is veel te ervaren op culinair gebied. Niet ver van Skåne ligt aan de westkust Kivik. Deze plaats is bekend om zijn fruitfeesten. De appel staat hier centraal. Op de Äppelmarknad, de appelmarkt op 26-27 september, is van alles te beleven rond de oogst van de eerste appels: diverse producten en versieringen van appels, maar vooral veel vermaak. Jaarlijks zijn hier hele kunstwerken vervaardigd uit appels. Zuid-Zweden is trots op zijn rijke aanbod aan heerlijkheden van het land.
Meer informatie: www.skane.com | www.applemarknaden.se

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.