>Kinderen gratis naar Muiderslot

>Op 5 september is het Muiderslot al vanaf 10.00 uur ’s morgens gratis toegankelijk voor alle kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een betalende volwassene ( Museumkaart gratis).
Voor € 2,50 koop je een spelletjeskaart en kun je meedoen aan spelletjes van toen zoals hoefijzergooien en zaklopen. Maar je kunt ook op de Kop van Jut slaan die voor deze gelegenheid wordt omgedoopt in het Hooft van Jut; alles staat bij het Muiderslot nog in het teken van het theaterfestival Hooft op Hol. Naast spelletjes staat de survivalbaan en het springkasteel er ook.
Natuurlijk ontbreken ook de ridders niet op deze dag. De mannen en vrouwen van de middeleeuwse Krijgskunstvereniging Zwaard en Steen geven demonstraties en betrekken vooral kinderen bij hun activiteiten met meerdere keren een echte kinderveldslag. Zelf schieten met een kruisboog kun je leren bij Fairbow, ook voor ouders. De Valkenier is de hele dag aanwezig en er zijn vliegdemonstraties met roofvogels. Speciaal voor deze dag is het Muiderslot geopend van 10.00 uur ’s morgens tot 18.00 uur ’s avonds. Er zijn deze dag geen rondleidingen door het museale gedeelte van het kasteel. Voor meer informatie www.muiderslot.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.