>Klimaatmuseum geopend in Bremerhaven

>>Klimaatmuseum geopend in Bremerhaven 9Het Klimahaus Bremerhaven 8° Ost is het eerste museum ter wereld dat volledig is gewijd aan een van de meest actuele thema’s van deze tijd: klimaatverandering. De grootste stad aan de Duitse Noordzee biedt een waaier aan bezienswaardigheden. Wetenschap en beleving gaan hand in hand in het interactieve museum. In het Klimahaus Bremerhaven 8° Ost zwerft de bezoeker op zijn wereldreis door 122 tentoonstellingsruimtes die op meerdere niveaus in elkaar overlopen.
Tijdens een interactieve ontdekkingstocht langs de achtste lengtegraad worden de effecten van de verscheidene klimaatzones aan den lijve ondervonden. Wie van Bremerhaven via de Sahel in Afrika naar de Zuidpool reist en terug, moet gletsjers bedwingen, eilanden oversteken en woestijnen doorkruisen. Het ene moment is het ijskoud en vervolgens bloedheet. Na een kurkdroge woestijn staat de wereldreiziger plotseling in een dampend regenwoud. Onweersbuien, vulkaanuitbarstingen en een brandende zon laten zien hoe klimaatveranderingen de aarde bedreigen. Behalve het klimaatmuseum heeft Bremerhaven – de grootste stad aan de Duitse Noordzee – nog meer toeristische hoogtepunten. Onder de paraplu ‘Havenwelten Bremerhaven’ presenteren zich twintig attracties in het gebied rondom de oude havens. Deze zijn allemaal gemakkelijk te voet bereikbaar.
Op een steenworp afstand van het Klimahaus ligt het Deutsche Auswandererhaus. Op eveneens interactieve wijze brengt het museum persoonlijke geschiedenissen van emigranten dichterbij. Tussen 1832 en 1974 verlieten meer dan zeven miljoen Duitsers hun vaderland, op zoek naar een beter leven. Bremerhaven werd hierdoor de grootste emigratiehaven van Europa, wat een grote bijdrage leverde aan de stedelijke ontwikkeling.
De dierentuin ‘Zoo am Meer’ geeft een kijkje in het leven van dieren in en bij het water. Het uitkijkplatform SAIL City biedt een prachtig uitzicht over stad en zee en het thematische winkelcentrum

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.