>Marskramerpad vernieuwd

>Het vernieuwde Marskramerpad is open. Het 360 km lange Marskramerpad verbindt oost met west Nederland: van de Duitse grensplaats Bad Bentheim naar Den Haag. De route is volledig herzien en een compleet nieuwe gids is van de drukpers gerold. Voor deze uitgave werden de bestaande drie delen van het Marskramerpad samengevoegd tot één doorlopende Lange-Afstand-Wandelroute. Het Marskramerpad, het Nederlandse deel van de E11 (naar de grens tussen Polen en Litouwen), voert van oost naar west door een dwarsdoorsnede van de Nederlandse landschappen zoals Twente en Salland, de Veluwe en de Gelderse Vallei. Ondertussen doet de route de oude handelssteden Oldenzaal, Deventer en Amersfoort aan. Daarna dwars door het Groene Hart naar Leiden. De laatste etappes gaan langs de vele landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag.
De gids bevat compleet nieuw kaartwerk, voor het eerst rechtstreeks uit het Geografisch Informatie Systeem (GIS) van het Wandelplatform. De fotografie is geheel vernieuwd en heeft een frisse, jonge uitstraling. Extra aandacht is uitgegaan naar de informatie over de streken Twente, Salland, Veluwe, Gelderse Vallei, Groene Hart en Haagse Parken.
Wie bij het plannen van een meerdaagse tocht een overnachtingsadres zoekt, vindt daarvoor een actuele lijst op de pagina van het Marskramerpad op www.wandelnet.nl.
De wandelgids (ISBN 978-90-71068-78-2, 1e druk 2009, € 18,70) is te bestellen via de site www.wandelnet.nl of te koop bij de (gespecialiseerde) boekhandel, ANWB-winkels en VVV’s.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.