>Mini-AED’s in Madurodam

>Vandaag om 10.00 uur (nu dus) plaatsen Wubbo Ockels, Marc Tijhuis (manager Nederlandse Hartstichting) en Friso Wesseling (burgemeester Madurodam) de eerste miniatuur Automatische Externe Defibrillator (AED) in Madurodam. In totaal komen er 10 mini-AED’s te hangen, met name in de woonwijken. Juist in de thuissituatie vindt 70 à 80% van de hartstilstanden plaats. “Met deze actie vestigt de Nederlandse Hartstichting de aandacht op Nederland in ‘t klein als 6 minuten zone” zegt Hans Stam, directeur van de Hartstichting. Om van Nederland een dekkende 6 minuten zone te maken zijn 29.000 AED’s nodig, 100.000 burgerhulpverleners en een reanimatieoproepsysteem via de meldkamers van de ambulancezorg Nederland. In een 6 minuten zone is de overlevingskans groot, omdat omstanders (burgerhulpverleners) bij een hartstilstand binnen 6 minuten 112 bellen, reanimeren en de AED toepassen. Elk jaar worden 15.000 à 16.000 Nederlanders getroffen door een plotselinge hartstilstand buiten het ziekenhuis.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.