>Nieuwe Noorse route

>Nieuwe toeristische route: staafkerken aan de Sognjefjord. De monumentenvereniging van de Noorse provincie Sogn og Fjordane heeft een nieuwe culturele route geopend die ook interessant is voor toeristen. Het is de route ‘Staafkerken aan de Sognefjord’, een traject dat binnen het kader van het Jaar van het Cultureel Erfgoed 2009 is ontworpen. De route van in totaal circa 160 kilometer voert langs negen culturele monumenten, waaronder vijf staafkerken. Het zijn die in Borgund, Kaupanger, Undredal, Urnes en Hopperstad. Automobilisten dienen voor de route, welke op het internet te vinden is, twee dagen uittrekken. Ga voor meer informatie naar:
Kulturminneløypa.no (Noorse tekst)

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.